Műszeres favizsgálat – fakopp

Cégünk vállalja fák műszeres vizsgálatát, erre abban az esetben van szükség amikor pontos képet akarunk kapni a fa belsejének állapotáról és nem elég a szemrevételezéssel történő vizsgálat. Saját fakopp készülékkel rendelkezünk, így rövid határidővel tudjuk a mérést vállalni.

Az úgynevezett fakopp vizsgálat célja a rejtett korhadások és üregek feltérképezése a fa belsejében (jellemzően törzsben). Ezek a hibák a fa statikai állagát befolyásolják, ami akár balesetveszélyes is lehet. A műszer a hang terjedési sebességének értékelésével jeleníti meg a fa sérült és ép részeit. Fajtól függően, az ép és a szivacsos vagy üreges részeken keresztül a hang különböző sebességgel terjed. A sebességkülönbségeket felhasználva lehetséges feltérképezni az esetleges gyenge részeket.

A mérés eredményeként előálló fájlok az IG Városüzemeltetési Szoftvercsalád IG-TREE moduljában eltárolhatók, fakopp táblázatban megjeleníthetők. Ezáltal a mérések eredménye alapján pontos képek kaphatunk a faállomány aktuális állapotáról, illetve szükség esetén kivágási terveket készíthetünk.

Amennyiben műszeres mérési igénye van és felkeltettük érdeklődését, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!